Tadżin 1

Tadżin

Tadżin wypalany na biskwit nie szkliwiony, zamoczony prędzej w wodzie paruje podczas gotowania. Para wodna tworzy warstwę na sciankach  glinianego naczynia oraz w piekarniku. Pozwala to na zdrowe gotowanie bez dodatku tłuszczy.

Główną zaletą tego tadżina jest naturalna wypalana glina  w której zapieka się potrawy  tak samo jak w ,, rzymskim garnku do zapiekania".

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę gliniany garnek do pieczenia i poczytać o zaletach gotowania w glinie wypalonej na biskwit.

Wymiary:

- wysokość całkowita od  28cm do 35 cm,

- wysokość naczynia 8 do 12 cm,

- średnica 35-38 cm.

Koszt Tadzina 60 zł + koszt wysyłki 35 ( Paczka pocztowa na warunkach szczególnych o wadze 5-10 kg + opakowanie)

Przy zamówieniu większej ilości zosatnie on indywidoalnie zmieniony

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/co-to-jest-garnek-rzymski-i-do-czego-suzy,17_32593.html

Garnek rzymski jest to naczynie do pieczenia ze specjalnej, silnie wypalonej naturalnej gliny. Ścianki naczynia są porowate, niepokryte glazurą, dzięki czemu łatwo wchłaniają płyny. Technika pieczenia w garnku rzymskim polega na tym, że przed użyciem pusty garnek moczy się przez 15 minut w wodzie. Podczas pieczenia woda, którą nasiąknęło naczynie, paruje i tworzy się warstwa pary wodnej zarówno w garnku, jak i w piekarniku. Dzięki temu do pieczenia nie trzeba dodatkowo używać tłuszczu. Danie pieczone w garnku rzymskim nie przypali się, nie wysycha podczas pieczenia, piecze się we własnym sosie, jest soczyste i lekkostrawne.
http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/co-to-jest-garnek-rzymski-i-do-czego-suzy,17_32593.html

Garnek rzymski jest to naczynie do pieczenia ze specjalnej, silnie wypalonej naturalnej gliny. Ścianki naczynia są porowate, niepokryte glazurą, dzięki czemu łatwo wchłaniają płyny. Technika pieczenia w garnku rzymskim polega na tym, że przed użyciem pusty garnek moczy się przez 15 minut w wodzie. Podczas pieczenia woda, którą nasiąknęło naczynie, paruje i tworzy się warstwa pary wodnej zarówno w garnku, jak i w piekarniku. Dzięki temu do pieczenia nie trzeba dodatkowo używać tłuszczu. Danie pieczone w garnku rzymskim nie przypali się, nie wysycha podczas pieczenia, piecze się we własnym sosie, jest soczyste i lekkostrawne.
 
Tadżin